Nicole Groot – Kindertherapeut

Wie ben ik?

Ik ben Nicole Groot (1987) en moeder van twee prachtige kinderen.

In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam voor de 4 jarige opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Tijdens deze opleiding heb ik vanuit het Persoons Gebonden Budget gewerkt met kinderen met verschillende problemen.
Onwijs leuk vond ik het om met deze kinderen en hun ouders aan de slag te gaan, om ze weer op weg te helpen. Daarnaast ben ik werkzaam geweest op een logeerhuis in de kinderpsychiatrie. Hier heb ik gewerkt met kinderen van verschillende leeftijden, met verschillende (psychiatrische) problematieken.

Na mijn afstuderen heb ik met veel liefde en plezier gewerkt op verschillende centra voor dagbehandeling in de jeugdzorg, als pedagogisch medewerkster. Ik heb hier met kinderen mogen werken van 0 t/m 12 jaar, zowel individueel als in groepsverband. Daarna ben ik voor dezelfde organisatie aan de slag gegaan als ambulant hulpverleenster. Vanuit deze functie ging ik naar scholen toe en naar de gezinnen thuis, om daar begeleiding en ondersteuning te geven.

Hier is mijn liefde voor het helpen en in contact zijn met kinderen nog verder gegroeid, en merkte ik dat in de huidige jeugdhulpverlening de ruimte voor het kind zelf steeds minder werd.

Gelukkig ontdekte ik de post-HBO opleiding tot Integratief Kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Hier vond ik precies wat ik zocht. In 2013 ben ik begonnen met de opleiding en startte ik mijn eigen praktijk; een droom die uit kwam! In juni 2017 sloot ik de opleiding af met het behalen van mijn diploma tot integratief kindertherapeut.

Ieder jaar volg ik met veel plezier de nodige bij- en na- scholingen om mij blijvend te ontwikkelen. Zo heb ik onder andere nascholingen gevolgd in het lezen van kindertekeningen, poptalk, Sandplay, hooggevoeligheid, reflexintegratie, traumaverwerking en hersenen en bewustzijn.

Met veel plezier kijk ik altijd weer uit naar het volgende kind dat mijn praktijk komt bezoeken!